Фарширований картопля

Фарширований картопляФарширований картопля - досить популярне блюдо, цілком бюджетне, що не вимагає особливих навичок в кулінарії і тривалого часу приготування. Особливо воно затребуване восени, коли можна вибрати бульби картоплі потрібної величини, так і картопля восени особливо смачна, розсипчаста. А морква та цибулю, солодкий перчик, і томатів в самому соку!

Отже, що нам треба для фарширування картоплі? Насамперед - сам картоплю. Вибираємо бульби великого розміру, в діаметрі не менше 7-8 см, форма картоплини - кругла (з плоскою і довжиною не зручно вирізати серединку). Картоплини моєму, очищаємо від шкірки і зрізаємо зверху і знизу кругляш на торцях. Потім вузьким ножем (довжина леза не менше 10 см) вирізаємо серединку так, щоб всередині бульби вийшло наскрізний круглий отвір, причому товщина стінок залишилася в межах 1-1,5 см. таким чином Підготовлений картоплю залишаємо зануреним в холодну воду і займаємося приготуванням начинки.

Яку начинку використовувати для картоплі - вирішувати вам. Начинка може бути з м'ясного або грибного фаршу, овочів або суміші овочів з грибами або м'ясом.

М'ясний фарш змішати з припассерованными на рослинному або вершковому маслі цибулею і морквою. Моркву і цибулю нашаткувати дрібними кубиками. Овочі додати в м'ясний фарш, посолити, поперчити свіжомеленим чорним перцем і перемішати.

Грибний фарш можна приготувати по-різному. Наприклад, дрібно нарубані свіжі печериці можна додати до обсмаженою на маслі моркви, цибулі, селери і обсмажити все протягом 10 хвилин. Приготовлені таким чином гриби і овочі викласти зі сковороди (масло залишити), посолити, додати прянощі, остудити і змішати з 1 свіжим яйцем.

Овочева начинка складається з цибулі, солодкого перцю, моркви і рису (капуста, зелений горошок і все, що вам подобається, цілком підійде для овочевої начинки). У сотейнику в невеликій кількості рослинної олії протушкувати цибулю, моркву протягом 5-6 хвилин, потім додати дрібно нашатковану перець, протушкувати ще 2 хвилини, додати півсклянки промитого круглозерного рису. Суміш посолити, тушкувати до напівготовності крупи.

Далі чинимо так: отвір в картоплі обережно, щоб не лопнула стінка, заповнюємо обраним фаршем, ставимо на торець в ємність для запікання. Таким чином ставимо все картоплини. ємність (скляна, чавунна, керамічна) повинна мати високі борти, на 2-3 см вище картоплин. Фаршировану картоплю заливаємо соусом. Соус готуємо так: в розігрітому рослинному маслі тушкуємо 3-4 подрібнених помідора з додаванням солі, цукру, чорного меленого перцю (суміші перців). Протушив помідори 10 хвилин, додаємо до них гарячу воду, лавровий лист і зелень. Заливаємо отриманою сумішшю картоплини, залишаючи не покритій верхню частину приблизно на 1 див.

Ставимо все в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо до готовності картоплі.

Соус можна приготувати і сметанний, лише б він був кислого смаку. При приготуванні картоплі в кислому середовищі, він стає твердішим і не розвалюється.

Подають фарширований картопля тільки гарячим, политим розтопленим вершковим маслом.

Автор: Жанна Пархомець Мітки: Рецепти з картоплі

Схожі статті:

  • Картопля фарширована

    Інгредієнти: картопля (приблизно 6-8 штук); оливкова олія; свіжі або заморожені гриби; цибуля; часник; сметана; зелень і спеції. Сиру картоплю треба почистити, розрізати на 2 частини. Тепер необх...

  • Картопля при схудненні

    Починаючи з XVII століття, з того самого часу, коли картопля була вперше завезений до Росії Петром I, він став головним продуктом на нашому столі. Багато людей почали включати цей овоч у свій щод...

  • Як зробити тістечко "Картопля"

    Тістечко «Картопля» - це десерт, який не вимагає термічної обробки. Готувати його просто, швидко і в результаті виходить блюдо, яке підходить для сімейного чаювання і для дитячого свята. У продаж...

  • Пиріжки з горіхами

    Любителям східних солодощів обов'язково сподобаються маленькі пиріжки з оригінальною горіховою начинкою, які є традиційною новорічною стравою північного Ірану. Цей рецепт записаний зі слів жителі...

  • Як приготувати тістечко Картопля в домашніх умовах

    Тістечко "Картопля" подобається величезної кількості як дорослих, так і дітей. Ці смачні ласощі відмінно підійдуть для святкового столу, піднімуть настрій і порадують своїм симпатичним виглядом....